Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Huddinge IF Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Huddinge IF
Fotboll
Dam

Match

Huddinge IF

0 - 2
Brantbrink IP
20 februari 2022
16:00

Värmdö IF

Referat

Huddinge IF - Värmdö IF 0-2

Dags så för denna den första matchen tillsammans i Huddinge IF Dams nya konstallation. Vi samlas och laddar inför nytt spelsätt, nytt spelsystem och nya medspelare. Detta i möte med sammansvetsat motstånd i form av Värmdö IF:
Vi upprepar våra spelprinciper och idéer innan match och är införstådda med att all synk inte kommer att sitta ännu och att vi ska ha tålamod med detta. Fokus i matchen ligger på att hitta rätt i positioner och roller från träning och in i denna första match. Debuterar gör: Tilda, Elin, Vilma, Jessi, Sanna och i mål Thea.

Väl igång och två lag som direkt försöker vårda bollen och spela sig fram i banan. Även om passningsspelet är relativt jämnt så är gästerna mer rejäla när det gäller att läsa av brytfaser och se när det är läge att ta spel framåt. Vi är lite trevande och övertänker att stå rätt i banan vilket straffar sig när det gäller att kliva på rejält när dueller eller lägen uppstår. Ingen fara på taket dock då fokus inför match låg i just att sätta sin positionering och känna på hur vi fungerar ihop i den offensiva formen såväl som de defensiva linjerna. Dock bjuder vi konstant under den första halvleken på en halvmeter vilket gör att Värmdö-spelare får komma ut med boll lite väl lättvindigt.
Mycket spel på mittplan och få lägen första 20. Vi söker men är tveksamma i våra uppspel. Vi för oss heller inte tydligt spelbara utan spelar ganska statiskt och lättläst stora delar av halvleken. Försvarslinjen gör dock ett gott dagsverke och håller de blå borta från farligheter. Men inte helt och hållet. Inom loppet av några minuter före och efter halvtimmes-strecket så har ett skott visslat förbi vår målvakt och in i mål och en annan bra projektil har träffat stolpens utsida.
Vi börjar skapa lägen i slutet av halvleken men skärpan finns inte när det gäller att sätta inspelen i sista spelytan och vi blir uddlösa. Dock är löpningar från Sanna och Kicki mycket bra flera gånger. Passningsspelet kuggar inte riktigt i och vi gör många enkla misstag vilket kostar bollinnehavet och flera missade möjligheter att bryta igenom.

Paus och surr om detta. Sluta gödsla med felpassar och enkla misstag. Tydligare in i och ut ur dueller samt hur och var vi ska stänga Värmdös framfart.

Andra blir en betydligt bättre halvlek från Huddinges sida. Duellspelet har snäppts upp. Spelet förläggs betydligt mer på gästernas planhalva. Vi kommer i många attacker med mycket folk på bred front. Det gillas! Vi börjar få rejäla avslut mot och på mål. Jessi har ett bra skott efter fint finsnickrande från Sarah...men skottet räddas av målvakt till hörna. Nick på hörnan från Elin som går tätt utanför.
Något senare hittar vi rappt rakt spel från Tessi till Jessi...som sätter upp Sanna. Hon sprintar ifrån till ett rent friläge...en ny vass målvaktsräddning till hörna.
Vi har bra period här och trycker på för kvittering. Ceddan är igenom från sin vänsterflank och drar ett tungt skott mot bortre...men ny bra räddning.
Mitt i detta så bryter Värmöd ett uppspel från Huddingeförsvaret. Snabbt avancemang och kvickt avslut till ett snöpligt 0-2 och utan chans för Thea i mål.
Värmdö går på raka genomspel i rappa omställningar. Oftast på sin högerkant. Det är även från ett sådant läge som ett fint inspel kommer och sveper igenom vårt straffområde....men utan att någon riktigt hunnit in på plats.
Kan tyckas att vi förtjanar ett mål i andra halvlek där vi skapar en hel del och gör många rätt.
Jessi har ett bra skott något över efter fint släpp från Gabbi. Sarah river runt en del och skapar några halvlägen.
Straffsituation efter en hörna hörna när Kicki blir nerdragen i straffområdet....

Vi förlorar premiären med 0-2. Värmdö var bättre sett över 90 minuter. Vi kan vara nöjda med vår andra halvlek. Vi har fått vår första match i benen, protokollen, coachblocken och på VEO.n. Här ska analyseras!
På´t igen nästa helg när det blir Road-Trip och möte med Gimo.

Huddinge - Värmdö 0-2 (0-1)
xG 1.12 - 1.56